Afscheid van de voorzitter

Tatiana van Rijswijk
Door Tatiana van Rijswijk

Wat voel ik mij als ex-voorzitter van Ondernemend Lansingerland een rijk mens. Rijk omdat ik de afgelopen drie jaar het vertrouwen van u als lid heb gekregen. Rijk voor het ontvangen van het vertrouwen van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Lansingerland, van gemeenteambtenaren, van voorzitters en leden van andere ondernemersverenigingen, diverse maatschappelijke organisaties, en soms ook van u als inwoner en potentieel lid van Ondernemend Lansingerland.

Naast rijk voel ik me trots. Trots op een ondernemende gemeente met onmetelijk potentieel en het talent in zich om op een eigen, authentieke en soms bescheiden wijze zich te onderscheiden. Trots op het bestuur van Ondernemend Lansingerland. Een bestuur dat zich kenmerk door humor, daadkracht en doorzettingsvermogen. Dat maakte dat we de afgelopen drie jaar een professionaliseringsslag hebben kunnen maken. Ik ben er trots op dat we dit samen hebben gedaan. Dat we met elkaar de handen uit de mouwen hebben gestoken om de kracht van het netwerk in onze 12 bijeenkomsten per jaar tot uiting te laten komen.

Ook ben ik trots op het directeurennetwerk, onze handelsmissies naar Rotterdam en Zoetermeer, de nieuwjaarsbijeenkomst met de gemeente van 9 januari 2017, de maandelijkse column en agenda in De Heraut.

Bovendien kijk ik trots en rijk terug op de samenwerking met onze partners (ING en MKB Nederland), op samenwerkingen met de andere verenigingen, met betrokken leden in commissies en stuurgroepen en trots op u dat u maandelijks deze column wilde lezen.

Met een trots en rijk gevoel heb ik op de Algemene Ledenvergadering van 11 april jl. de voorzittershamer met heel veel plezier overgedragen aan onze nieuwe voorzitter, Jan Houweling.

Ik kijk terug op drie mooie jaren als voorzitter. Drie jaren van heel hard werken,  de handen uit de mouwen steken en - op zijn Rotterdams gezegd - niet lullen maar poetsen. Drie jaar van lachen, soms ook huilen, en soms een duidelijke en pittige discussie. Drie jaar ervaringen opdoen op bestuurlijk vlak. Drie jaar waar ik met heel veel plezier op terug kijk.

Ik kan en durf  oprecht te zeggen: deze herinneringen maken mij een rijk mens.

Met een beetje pijn in mijn hart neem ik afscheid. Ik ben ervan overtuigd dat het goed is dat de vereniging na drie jaar weer een frisse nieuwe voorzitter krijgt. Ik wens u dan ook oprecht en met heel mijn hart het allerbeste toe. Wij gaan elkaar vast en zeker zien in het Lansingerlandse voor het opdoen van nog meer herinneringen.

Tatiana van Rijswijk-Koot

Fouding Mother InnerVida OntplooiingsArchitecten en MEDexperience

terug naar overzicht
Volg ons ook via social media
volg ons op Facebook volg ons op Twitter volg ons op LinkedIn