Goede wederzijdse kennismaking tijdens verkiezingsdebat

De gemeentelijke verkiezingen komen eraan. Maar op wie moet u - ondernemer in Lansingerland - stemmen op 21 maart? Tijdens het Politiek Café van Ondernemend Lansingerland vertelden acht kandidaat-raadsleden hoe zij het lokale ondernemersklimaat willen verbeteren.


     

Hoofdgerecht van het Politiek Café bij Retraiterie Rottemeren was een verkiezingsdebat, vrolijk geleid door Violet Falkenburg, voormalig presentatrice bij onder meer VARA, NCRV en AVRO. De lokale partijen waren vertegenwoordigd door Petrine van Olst (WIJ Lansingerland), Simon Fortuyn (Leefbaar 3B), Michiel Muis (D66), Kees-Willem Markus (ChristenUnie), Richard Heijdra (GroenLinks), Petra Verhoef (PvdA), Kathy Arends (VVD) en Matthijs Ruitenberg (CDA).
De kandidaatsleden mochten elk reageren op de zes speerpunten van Ondernemend Lansingerland. Die speerpunten werden ingeleid door een filmpje waarin een bestuurslid een speerpunt toelichtte. In korte pitches mochten de kandidaat-raadsleden vervolgens hun visie en oplossingen presenteren, vervolgens mocht de zaal meediscussiëren.
Tijdens die pitches en discussies bleken de verschillende partijen het op veel punten eens, afgezien van enkele nuances. Het meest opvallende verschil was zichtbaar bij de discussie over regeldruk: het gros van de partijen beloofde minder regels voor ondernemers. Fortuyn - momenteel wethouder - gaf aan dat dat een illusie is: minder regels zorgen vaak voor juist meer regels.
Bij de discussie over bedrijventerreinen konden de partijen zich van hun meest creatieve kant laten zien, zeker toen het ging om niet verkochte percelen. Een mooie plek voor meer groen, oordeelde de ene partij. ‘Geef’ die percelen aan duurzame bedrijven, vond de ander. Of maak er een cultuureiland van, was de reactie uit de zaal.
Het verkiezingsdebat gaf bezoekers de mogelijkheid te leren waarvoor de partijen staan - maar veel belangrijker was dat de partijen leerden wat lokale ondernemers nu écht belangrijk vinden. We hopen daarom van harte dat ze de speerpunten van Ondernemend Lansingerland meenemen in hun campagne en mogelijke college-onderhandelingen.

Hebt u deze avond gemist? Klik hier voor de video "Speerpunten Ondernemend Lansingerland". Klik hier voor de digitale versie van het boekje "Speerpunten Ondernemend Lansingerland".

terug naar overzicht
Volg ons ook via social media
volg ons op Facebook volg ons op Twitter volg ons op LinkedIn