Van de voorzitter


Door Jan Houweling

‘Ik wens je veel personeel…’

Wie kent de uitdrukking niet: ‘Ik wens je veel personeel'? En hoe gaat u als ondernemer om met personeel en met de groei van uw bedrijf?

Woensdag 14 november kregen de leden van Ondernemend Lansingerland een kijkje in de keuken bij Beercoo. Daar groeit het personeelsbestand al jaren hard . En het mooie is: dat vinden ze leuk! Ze willen dat al het personeel met een ‘smile’ aan het werk is. Ze hebben zelfs een ‘smiley-manager’ in dienst. Die zorgt ervoor dat er voldoende aandacht is voor de medewerkers.

Tijdens deze bijeenkomst hebben we ook samen met wethouder Kathy Arends gesproken over ‘Lansingerland op de kaart zetten’, wat een speerpunt van onze vereniging is én van de wethouder. We konden concluderen dat dit speerpunt kansen biedt om als politiek én ondernemers samen op te trekken.

Falco Heezen, voorzitter van de Vereniging Parkmanagement Weg en Land, gaf een update over de stand van de BIZ op het bedrijventerrein, waarna nog een rondleiding door het bedrijfspand van Beercoo volgde. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

En in november waren er meer activiteiten voor onze leden!

Zo was er op 8 november de bijeenkomst van het Directeurennetwerk Ondernemend Lansingerland, waarbij we een bezoek brachten aan Quinton BHV. Na de bedrijfspresentatie en diner kregen we de mogelijkheid om mee te doen aan de workshops Brand & Ontruiming en Reanimatie. Een leuke en leerzame bijeenkomst, waardoor onze kennis van bedrijfshulpverlening weer up-to-date is.

En positief verrast waren we toen we op initiatief van de politiek, met name de VVD Zuid-Holland, als ondernemers op 19 november tijdens de ‘Dag van de Ondernemer’ werden bedankt voor de groei, banen, innovatie en de welvaart. We waren op dat moment te gast bij een van onze leden, VSVK Infra Techniek. In aanwezigheid van Provinciale Statenlid, de lokale VVD-fractie, de wethouder en Tweede Kamerlid gingen ondernemers en politici met elkaar in gesprek. Er moest vooraf snel geschakeld worden door zowel politiek als onze leden, maar we kunnen terugkijken op een geslaagd evenement.

Meer details, foto’s en verslagen van onze bijeenkomsten én onze agenda kunt u ook vinden op onze website en social media.

We hebben natuurlijk weer mooie bijeenkomsten in het vooruitzicht. Zo starten we in het nieuwe jaar met de Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari in Lake House Rotterdam. Een nieuw lid van onze vereniging met écht een prachtige, sfeervolle locatie in Bergschenhoek.

Graag tot ziens op onze bijeenkomsten. Als bestuur wensen wij u goede feestdagen, en ook in 2019 staan wij graag weer klaar voor onze leden en voor het ondernemersklimaat in Lansingerland e.o.! 

Jan Houweling,

Voorzitter Ondernemend Lansingerland

Volg ons ook via social media
volg ons op Facebook volg ons op Twitter volg ons op LinkedIn