Van de voorzitter


Door Jan Houweling

Plannen maken

 
Het einde van het jaar komt weer dichtbij. Voor veel ondernemers is dat een extra drukke periode. Druk vanwege producten die tijdens de feestdagen extra afgenomen worden, of vanwege deadlines die nog dit jaar gehaald moeten worden.
 
Daartegenover staat dat er veel van ons rond de kerstdagen vrij zijn. Dan is er tijd om tot rust te komen en vooral aandacht te besteden aan de mensen om ons heen. Op de een of andere manier vinden we dat bij deze periode van het jaar horen.
 
Maar waarom zouden we dat alleen tijdens de feestdagen doen? Want als u terugkijkt op het afgelopen jaar, wat waren dan de kostbaarste momenten? De momenten waarop bedrijfsdoelstellingen werden behaald? Of de momenten met uw gezin, vrienden, naasten? Of beiden?
U begrijpt waar ik naar toe wil: we moeten ook in onze plannen voor komend jaar meer mee laten wegen wat voor ons écht belangrijk is. Dus stel in de kerstvakantie een plan op met beide aspecten: uw onderneming én wat er voor u écht toe doet in relatie tot de mensen om u heen. Als het goed is, sluiten beide aspecten elkaar niet uit. Ze versterken elkaar en zorgen voor een betere balans.
 
Nu maak ik zelf ook de fout om dit artikel net voor de kerstdagen te schrijven. Maar goed, als we dan met elkaar deze periode houden om goede plannen te maken, kunnen we daar het hele jaar van profiteren.
 
Als ondernemersvereniging blijven we - ook in deze drukke periode - actief voor onze leden. Zo kijken we terug op een inspirerend Ondernemerscafé, de eindejaarsborrel en een geslaagd Directeurennetwerk bij VanderHelm Bedrijven. Verder werken we hard aan de voorbereiding richting de gemeenteraadsverkiezingen.
 
In het vooruitzicht hebben we onze feestelijke Nieuwjaarsreceptie op 10 januari, locatie Restaurant Bergsche Plas.

Wij zien u daar graag om over uw en onze plannen voor 2018 verder te praten!
 
Jan Houweling,
Voorzitter Ondernemend Lansingerland

Volg ons ook via social media
volg ons op Facebook volg ons op Twitter volg ons op LinkedIn