In de spotlight: Kathy Arends, wethouder Lansingerland

In de rubriek 'In the spotlight' stelt een lid of partner van Ondernemend Lansingerland zich voor. Deze keer Kathy Arends, wethouder voor onder meer Economie en Vergunningverlening & Handhaving voor de gemeente Lansingerland. "Ik zou het fantastisch vinden als ondernemers meer kwetsbare mensen aannemen."

Hoe vindt u de samenwerking met Ondernemend Lansingerland?

"Ondernemend Lansingerland is heel betrokken en bruisend. Als je alleen al kijkt naar alle activiteiten die worden georganiseerd, en hoe ondernemers elkaar weten te vinden en samenwerken aan bijvoorbeeld innovatie. Geloof me, dat lukt niet elke ondernemersvereniging.

Voor een wethouder is het heel fijn om samen te kunnen werken met ondernemers. Want als je kijkt naar bijvoorbeeld het aantrekkelijk en veilig houden van de kernen: dat kan een gemeente niet alleen. Daarvoor moeten en willen we samenwerken met ondernemers." 

U bezoekt de bijeenkomsten van Ondernemend Lansingerland met enige regelmaat: wat hoort u dan van ondernemers?

"Ik krijg dan veel positieve reacties over de gemeente. Dat is mooi. Maar ik hoor ook vaak dat het aanvragen van vergunningen zo lang duurt. We werken er daarom aan die procedures te verkorten en vaker uit te gaan van 'Ja, tenzij'. Dus meer denken in mogelijkheden en alternatieven.

Daarnaast spreek ik vaak ondernemers over de bekendheid van Lansingerland. Daarover is niet iedereen tevreden. Een sterk imago is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Maar ook daarin kun je samenwerken. Het zou al mooi zijn als ondernemers op hun visitekaartje of busje óók 'Lansingerland' noemen." 

Wat doet de gemeente zelf aan city marketing?

"Op het gebied van tuinbouw is Lansingerland al heel bekend. We staan bekend als het meest innovatieve glastuinbouwcluster van de wereld.. En ook op het gebied van Logistiek scoren we goed. We versterken door de A12-Corridor en de Holland Rail Terminal onze positie als logistieke hotspot. Maar op andere vlakken kunnen we beter scoren. Daarom wordt city marketing steeds belangrijker.

We willen laten zien dat je in Lansingerland goed kunt wonen, werken en recreëren. Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk zijn kernen met een dorps karakter, en dat heel centraal gelegen tussen al die grote steden en omringd door het vele groen! Voor de city marketing overleggen we ook graag met ondernemers, en sluiten graag aan bij de speerpunten van Ondernemend Lansingerland." 

Heeft u nog een eindejaarsgroet voor de leden van Lansingerland?
"Ik zou het fantastisch vinden als ondernemers meer kwetsbare mensen aannemen. Iedereen zoekt personeel, waarom dan niet iemand met bijvoorbeeld een beperking? Zodat Lansingerland de gemeente wordt met het laagste percentage werklozen in deze categorie!

Ik zou de leden van Ondernemend Lansingerland willen vragen om komend jaar 10 procent van deze mensen aan een langdurige baan te helpen. Dan heb je het over zo'n zestig mensen. Dat moet toch mogelijk zijn? De gemeente wil ondernemers daarbij ondersteunen, bijvoorbeeld door het zoeken naar de juiste regelingen en het organiseren van bijeenkomsten. Samen moet het lukken, toch? "

terug naar overzicht
Volg ons ook via social media
volg ons op Facebook volg ons op Twitter volg ons op LinkedIn