In the spotlight: Gijs van der Helm

In de rubriek 'In the spotlight' stelt een lid of partner van Ondernemend Lansingerland zich voor. Deze keer Gijs van der Helm, directeur van het jarige familiebedrijf VanderHelm uit Berkel en Rodenrijs. "Een netwerk als Ondernemend Lansingerland helpt je ogen en oren open te houden en je kennis te verbreden."
 
Gefeliciteerd met jullie 40-jarig bestaan! Hoe vieren jullie dat?
"We hebben een receptie georganiseerd. Daar kwamen 350 van onze relaties. Die recepties was op 1 februari, exact veertig jaar geleden nadat het bedrijf werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We hebben ook een magazine gemaakt en gaan met alle medewerkers een weekeinde weg.
 
In november 2015 overleed oprichter Kees van der Helm. Ik neem aan dat hij in gedachten aanwezig is tijdens alle festiviteiten.
"Zeker. We missen hem nog altijd, iedere dag. Veel mensen hebben goede herinneringen aan hem, dat hoor ik nog geregeld. Dat geeft mij toch wel een goed gevoel. Mede door wat hij bestuurlijk heeft betekend is VNO-NCW Oostland ook gestart met de jaarlijkse ondernemersprijs, de Kees van der Helm Award en hebben wij als familie nu al drie keer de KeesClassic georganiseerd. Die fiets- en wandeltocht had dit jaar 500 deelnemers en € 12.000,- ging daarmee naar het goede doel! Dat helpt ons echt met het verwerken van het verlies. Tegelijkertijd ben ik trots waar we nu staan met het bedrijf dat hij oprichtte in 1979."
 
Iets heel anders: waarom zijn jullie lid van Ondernemend Lansingerland?
"Ik vind het belangrijk een goed netwerk te hebben. Zo'n netwerk helpt je ogen en oren open te houden en je kennis te verbreden. Je hoort waar andere ondernemers mee bezig zijn. Natuurlijk hopen we iets te kunnen halen en brengen, maar we zijn geen lid geworden om leads of opdrachten binnen te halen. En ook belangrijk: het is ook leuk."

terug naar overzicht
Volg ons ook via social media
volg ons op Facebook volg ons op Twitter volg ons op LinkedIn