Van de voorzitter


Door Jan Houweling

Wist u dat Jan Steen niet alleen schilderde, maar ook een bierbrouwerij in Delft exploiteerde? Zijn vrouw vond dat er maar weinig te beleven was. Jan Steen kocht daarom een paar eenden. Die liet hij in de brouwerij zwemmen en rondvliegen. Er was dus 'leven in de brouwerij'.

Ondernemers willen ook graag leven in de brouwerij. Dus: meer levendigheid in de zaak, voldoende aanloop van klanten en voldoende bedrijvigheid. We zien graag roering, snelheid, temperament, gedrevenheid en enthousiasme in ons bedrijf én bij de mensen die er werken.

Binnen onze ondernemersvereniging zorgen we met enige regelmaat voor levendigheid. Zo was de eindejaarsborrel eind december bij restaurant en wijnbar FERRO zeer goed bezocht. De ruimte was bijna te klein, maar het was erg gezellig, met veel gelegenheid tot netwerken. We kijken dan ook terug op een geslaagde bijeenkomst.

2019 zijn we gestart met de Nieuwjaarsbijeenkomst in Lake House. Het was er sfeervol én wederom was de opkomst boven verwachting. Mooi om te zien dat we zoveel enthousiaste ondernemers als leden hebben. Extra leuk was het dat we maar liefst 29 nieuwe leden konden noemen; ondernemers dus die zich in het afgelopen jaar bij onze vereniging hebben aangesloten!

Nadat we als bestuur alle leden een ‘gelukkig 2019’ hadden toegewenst, zijn we verder ingegaan op het onderwerp ‘geluk’. Wat betekent geluk, hoe kunnen we het beïnvloeden én vooral: hoe kunnen we anderen gelukkiger maken, privé en in de werkomgeving? Leuk dat de keuze voor dit onderwerp tijdens en na de bijeenkomst voor veel verschillende en vooral leuke reacties zorgde.

Nieuwe leden, goede opkomsten, sfeer, ruimtes die bijna te klein worden, enthousiaste reacties, leden die graag introducées meenemen en ons bij andere collega-ondernemers aanbevelen... Kortom, genoeg leven in de brouwerij. En dat zetten we graag met elkaar door in 2019!

Meer details, foto’s en verslagen van onze bijeenkomsten én onze agenda kunt u ook vinden op onze website en social media.

Graag tot ziens op onze bijeenkomsten. En bent u nog geen lid, kom dan gerust een keer kennismaken. Aanmelden kan via het contactformulier op de website of stuur een e-mail naar: info@ondernemendlansingerland.nl.

 

Jan Houweling,

Voorzitter Ondernemend Lansingerland

 

 

Volg ons ook via social media
volg ons op Facebook volg ons op Twitter volg ons op LinkedIn